tisdag, december 26, 2006

Elasticitet

En gång läste jag en kurs som hette "Medicin och kultur". På ett seminarium ett av seminarium igck det upp för min sextioårige manlige kursare att vi skapar kön även i vilka presenter vi ger till varandra. Innehållet i paketen manifesterar vilka förväntningar vi har på pojke och flicka.

Intensiv könskonstruering har pågått de senaste dagarna. Anton fick ett lasersvärd och två robotar som skjuter saker. Emma fick en docka, en barnvagn och en miniservis. Bland annat. De fick även varsin Mora Träsk-dvd. Könsneutrala Mora Träsk.

Malin, 33, fick en slips. Det blev en stunds överläggning om det var en tjejslips. Mamma och Malin kom fram till att det nog kunde sägas vara det.

Vad som är manligt och kvinnligt förhandlas fram varje dag. Synd att många verkar tro att egenskaper kopplade till kön i stor uträckning är statiska.

PS. Sen var det en kille i en taxi som hävdade att kvinnliga piloter släpper spakarna och skriker rakt ut så fort minsta lilla går på tok. På allvar alltså. Men är man så jävla dum i huvudet förtjänar man inte att få fler tecken än såhär av Tvivlet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om jag hade en sån idiot i flyget skulle jag också släppa alla spakar.