lördag, april 14, 2007

Dag 20

Folk pratar om Beirut som en smältdegel. Jo, det kanske är så. Igår när vi passerade en vakt sa Jonas "good evening", jag sa "bon soir" och vakten svarade nåt på arabiska.

Här spelas klassisk arabisk musik, jazz, metal, hiphop, electroclash, pop, bossanova, world fusion (eller hur man säger), postpunk, triphop... Fast det gör man ju i Stockholm också. Att många stilar och kulturer möts är knappast unikt för Beirut. Det finns många smältdeglar nuförtiden.

Igår kväll hängde vi med hiphopcrewet Kitaa Beirut (Beirutsektorn typ). Vi följde med när de graffade. Kitaa Beirut har en spännande historia. Började som Libanons första hiphopare 1996, men medlemmarna lever nu på skilda håll på grund av dramatiska omständigheter. Men det tar vi en annan gång.

Det finns fler bilder från Beirut nu: Tvivlet Bild.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rocka på rocka på. Jag följer bloggandet med viss iver. Förresten, typ 20c och sol i uppsala idag. Kortärmat ända in på kvällen. Stan luktar grill och folk umgås helt ohämmat. Nu ska jag också gå ut och testa det. ha det fint!

Hur är det med dansbandskulturen därnere förresten? Har de nåt motsvarande som yngre generationer brukar ta avstånd ifrån?

Tvivlet sa...

Hmm. Nej, vi tror inte det, men låter det vara osagt.