lördag, maj 15, 2010

Metamorfos - Beirut dag 5

Vi har bytt ett lyhört och nedgånget hostel vid en hårt trafikerad väg mot en rymlig och tyst lägenhet på en av Beiruts hippaste gator. Det är dessutom mycket billigare att vara inneboende här än att bo på det förra stället. Och när hon som har lägenheten till råga på allt har åkt iväg för lite scuba diving i helgen och vi kan rumstera för oss själva känns det förstås extra bra.

Men det allra bästa i den här historien är kanske att den innehåller en person som först gör folk besvikna för att sedan ta revansch.

För ett par dagar sedan berättade jag om en tjej, Mayaline, som inte kom till vårt avtalade möte. Vi träffade henne för tre år sedan också och även då var hon ett tämligen ovilligt intervjuoffer. Hon verkade ointresserad och för cool för oss.

I förrgår fick vi ändå till en intervju med henne och hon var verkligen trevlig och berättade om ditten och datten, ditten och datten, skämtade och var glad. Hon frågade var vi bodde och vi drog lite på det. Ville inte riktigt berätta på att vi bodde i ett mögligt kackerlackshål. Till slut sa jag ändå det och Mayaline sa: "Pojkar, det här går inte för sig".

Efter en stunds tankeverksamhet plockade hon fram sin kompis Cynthia som hade ett rum ledigt och det är i det rummet vi nu bor. Av en ful ankunge som inte håller ett avtal blev det en vacker och hjälpsam svan. Det var väl fint! (Både dessa karaktärer kan rymmas i samma person i och för sig.)

Apropå dykning. Aqualung är ett fint ord, tycker jag.

4 kommentarer:

Tvärsäkerheten sa...

Det är så stort att vi inte hör varandra när vi är i olika rum. Det är så högt i tak att en smärre giraff kan sträcka på nacken. Det är så vackert golvkakel att man helt glömmer bort att mata giraffen. Det är varmt vatten i kranen, färska oliver i köket och från balkongen anas havet. På dagen sipprar tutor in genom de stora glasdörrarna, på natten faller det lätta suset från dyra mercedes och Tvivlets datorfläkt som en skir slöja över månghövdade adaptrar och anteckningsblock. En svag arom från ett blomfyllt altare när jag lägger patiens, i väntan på att ögonen ska slutas för dagen.

kanin sa...

Hoppla! Låter fantastiskt. Skönt när folk motbevisar sin dåliga sida.

Jag vill se giraffen.

Idis sa...

Hahaha åhh!! Det låter helsoft!!!

Sofie sa...

ditten och datten, ditten och datten!