torsdag, augusti 30, 2012

Stopp.

Tvivlet tvivlar inte alltid. Ibland tycker han saker är korkade.

1. Handeln var dålig sommar
Det var rubriken på en längre notis i Sundsvalls Tidning i förrgår. Sedan kom ingressen: "Den regniga sommaren fick inte svenskarna att handla mer än vanligt. Detaljhandeln har ökat, men inte så mycket som HUI Research hoppats på."

Okej, detaljhandeln har alltså ökat, men svenskarna har inte handlat mer än vanligt. Hur får dom ihop det? Och rubriken är direkt missvisande. Korkad.

2. Kärlekens, naturens och djurens ideologi
En insändare, också Sundsvalls Tidning, plockar idag upp ett citat från i maj. En sverigedemokrat vid namn Eddie Påfvelsson sa i en intervju med tidningen Expo i maj såhär om nazismen: "Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi - där man lever i synergi"

Han, Eddie Påfvelsson, fick lämna sina politiska uppdrag, så det var alltså fler än Tvivlet som inte höll med om att ideologin som ledde till det värsta folkmordet någonsin inte är en kärlekens ideologi.

3. Det var ert eget fel
Sydafrika har sitt eget Ådalen 31 nu, fast värre. Polisen mejade för ett par veckor sedan ner 32 av de strejkande gruvarbetare som ville ha högre lön. Dock, där Ådalen 31 ledde fram till saltsjöbadsanda och att arbetsmarknadens parter skulle göra upp i centrala avtalsförhandlingar tog det hela en annan riktning i Sydafrika idag:

"I samband med händelsen greps 270 gruvarbetare. Samtliga åtalades på torsdagen för mord, rapporterar BBC. De anses nämligen ha provocerat fram dödsskjutningarna." (Från dn.se)

Tvivlet säger stopp. Skärp er!

Inga kommentarer: