onsdag, januari 21, 2009

Filmerna del 2

Åh, det var ju så många filmer!
Och vem bryr sig egentligen?

Asyl: Park And Love Hotel (Izuru Kumasaka, Japan 2007) - Till synes ogenomtänkt berättad historia om fyra kvinnors avsaknad av pappa, älskare och barn. Långsam och tråkig.

Dr. Alemán (Tom Schreiber, Tyskland 2008) - Om en tysk läkare som kommer för att tjänstgöra i en farlig stad i Venezuela. Han är naiv och blir indragen i uppgörelser i narkotikavärlden. Spännande och jobbig. Alltså bra jobbig. Ställer frågor om vem som egentligen är ond och god. Rekommenderas!

Citizen Havel (Miroslav Janek & Pavel Koutecky, Tjeckien 2008) - Ett par filmare följde den tjeckiske presidenten och författaren Vaclav Havel i åtta år eller nåt sånt där. Ur det enorma materialet de måste ha har de gjort ett originellt urval med bilder som visar en tafatt, fåfäng och smart president. Eller fåfäng kanske är fel. Mån om hur han tar sig ut i offentlighet snarare, vilket är ett måste som maktperson. Sevärd!

Revanche (Götz Spielman, Österrike 2008) - Osannolik historia med ett dödsfall på ett i handlingen ovanligt ställe. Men det osannolika till trots behandlar den intressanta frågor om skuld och hämnd. Den film från festivalen som dröjt sig kvar hos mig. Fantastiskt skådespeleri. Fick pris som festivalens bästa film. Se den gärna om du får chansen.

Sweden Heaven And Hell (Luigi Scattini, Italien 1968) - Italiensk pseudo-dokumentär som beskriver Sverige som ett rikt, men moraliskt depraverat land där alla har sex utan några känslor och där uteliggare fryser ihjäl på gatorna. Bland annat. Lustig film, men uttröttande att se hela. Kolla några underhållande klipp på youtube istället!

Inga kommentarer: