tisdag, januari 21, 2020

Bristol dag 14 - Ifrågasatt.

Tvivlet är inte bara en tvivlare av hög rang, nej, det går också att vända på det och se att Tvivlet kan vara en tvivelaktig karaktär som vandrar längs våra gator.

Denna lördag vandrade han inte på vilka gator som helst, utan på gatorna i den engelska staden Bristol. Det är en stad med en ganska stor population polacker. Här finns också många spanjorer. Ja, förutom Tvivlet går det helt enkelt omkring en massa andra människor på gatan och de kommer från olika håll. Det förhåller sig också på det viset att det finns en del hemlösa personer här. Det sägs att hemlösa och utslagna dras till Bristol eftersom det är en trygg stad för dom.

Tvivlet hör till dom som försöker vara snälla, eller åtminstone inte dumma, mot de hemlösa. Men det kan vara svårt att veta vad som är vad. Eller kanske inte så svårt egentligen, men ibland blir det fel i alla fall. Här är vad som hände:

Tvivlet gick förbi en man i rullstol. Mannen hade lodigt skägg och en dekig, svart täckjacka. Mannen bad om pengar och Tvivlet svarade att han inte hade några pengar, eller i alla fall inga kontanter. Då sa mannen:

"Ja, men du kanske kan köpa Guinness till mig?"

De moraliskt renläriga skulle här ha svarat nej. Men inte Tvivlet. Han smet in i kiosken intill och köpte en kall och god Guinness till den behövande alkoholisten.

Helt förgäves var det emellertid inte. Nu är det nämligen dags för det minnesvärda slutet på historien:

Tvivlet, de törstigas beskyddare, återvände med ölburken till sin torrlagda vän. Som sade:

"Köpte du bara en?"

Inga kommentarer: